Hoe CZ structureel de impact van leren op de organisatie meet

Teamontwikkeling met impact bij CZ

CZ wil teams versterken zodat zij optimaal bijdragen aan de missie: kwalitatief goede zorg, beschikbaar, betaalbaar en toegankelijk houden voor elke Nederlander. 

Wat hebben we gedaan?

We zijn gestart met het verhelderen van gedrag dat hoort bij prestatiegerichte teams op basis van de vijf pijlers: streven naar maximale impact, elkaars competenties benutten, verantwoordelijkheid nemen, work hard, play hard en werken voor elkaar. Samen met CZ hebben we concreet waarneembaar gedrag bij de vijf pijlers beschreven waar medewerkers op kunnen reflecteren, zowel individueel als in teamverband. 

CZ

Met behulp van een 360graden feedbackvragenlijst krijgen ze inzicht in de mate waarin ze dit gedrag nu al laten zien en waar dus nog ruimte voor verbetering zit. 

Samen met een interne teamcoach van CZ werken ze gericht aan ontwikkelpunten van het team en vergroten zo de teameffectiviteit en executiekracht. 

Waar staan we nu?

Meer dan 600 teamleden, verdeeld over ruim 60 teams hebben de Teamscan in gezet.

Deze teams zijn vervolgens gecoacht op de thema´s die voor hen relevant zijn. Dat was dus steeds maatwerk. Gemiddeld groeien de teams 9% in performance. Als organisatie hebben we onze patronen en uitdagingen scherp in beeld. We weten waar we collectief aan kunnen werken.

Quote van de klant:

Door middel van teamcoaching groeien CZ teams aantoonbaar in performance, gemiddeld met 9%. De ROI in het eerste jaar was 147 % waarmee we als organisatie weten dat teamcoaching een waardevolle investering is in het ontwikkelen van onze organisatie”.

Joyce van Herk Product Owner Learning & Development bij CZ.

Joyce

Aan de slag met het meten van leren in jouw organisatie?

Neem contact op dan beantwoorden we al jouw vragen.

Expert Navigator Marieke Bouthoorn

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.