GVB Leiderschap in beweging

Leiderschapsontwikkeling bij GVB

Juist nu, nu de concessie voor het OV in Amsterdam opnieuw wordt uitgevraagd, is het van cruciaal belang voor GVB om een sterke winnaarsmentaliteit in leiderschap te ontwikkelen. GVB wilt rolduidelijkheid en inzicht in de cruciale rol van het leiderschap. Waardoor GVB gericht kan werken aan leiderschapsontwikkeling.

Wat hebben we gedaan?

Tijdens een aantal ontwerp sessies met leidinggevenden, medewerkers en de OR hebben we vastgesteld welk gedrag wel én niet gewenst is om de resultaten van GVB te bereiken. ​

Met de uitkomsten van de ontwerp sessies hebben we een leiderschapsprofiel ontwikkeld. Dit leiderschapsprofiel is de basis voor een 360graden feedbackvragenlijst (Leiderschapsscan) en beschrijft concreet helpend en niet-helpend gedrag. ​

GVB
  • Leidinggevenden ontvangen een persoonlijk rapport met de resultaten van de Leiderschapsscan en bespreken dit met hun eigen leidinggevende, een HR Business Partner of externe coach. ​ 
  • GVB ontvangt de groepsresultaten op afdelings- en organisatieniveau. Daarmee ontstaat inzicht in de gemeenschappelijke ontwikkelpunten en kan gericht worden geïnvesteerd in passende ontwikkelinterventies.

Waar staan we nu?:

  • GVB ziet een actieve deelname aan de leiderschapsscan en een grote toename in het aantal inschrijvingen voor ontwikkelprogramma’s (er is urgentie om te leren!).
  • Naast leidinggevenden hebben ook andere collega’s behoefte aan een hulpmiddel bij het bepalen van persoonlijk ontwikkelbehoeftes. Daarom wordt er inmiddels ook gewerkt aan een ontwikkelscan voor andere doelgroepen.
  • Jaarlijks krijgen leidinggevenden de mogelijkheid om met de Leiderschapsscan feedback te vragen in hun omgeving. 80% van de leidinggevenden heeft zich hiervoor vrijwillig aangemeld.
  • Samen met de UvA zijn we gestart met een onderzoek naar de impact van leiderschapsontwikkeling op de resultaten van GVB.

Quote van de klant:

“De 360 graden verificatie proces die we met jullie hebben gedaan past heel erg bij onze organisatie. Het geeft veel mensen de mogelijkheid om eraan bij te dragen. Juist ook de medewerker nemen we mee en vragen we wat zij belangrijk vinden. Het proces past bij ons en maakt dat het leiderschapsprofiel nu helemaal doorleefd is”. 

Peter Buisman HR Directeur GVB.

Aan de slag met het leiderschap in jouw organisatie?

Benieuwd wat wij voor het leiderschap in jouw organisatie kunnen doen? Neem contact op dan beantwoorden we al jouw vragen.

Expert Navigator Marieke Bouthoorn

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.